Dansk Melodi Grand Prix 2018

Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde, da tilstedeværelsen ved dette års Danske Melodi Grand Prix var ganske overvældende. Min hjerne kørte lidt i overdrive og jeg tror aldrig, at jeg har lavet så mange interviews på så kort tid – både på video og livestreaming. Men det var en fantastisk oplevelse, som jeg er SÅ glad for ikke at være gået glip af.

Klar til Grand Prix fest og farver.

Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde, da tilstedeværelsen ved dette års Danske Melodi Grand Prix var ganske overvældende. Min hjerne kørte lidt i overdrive og jeg tror aldrig, at jeg har lavet så mange interviews på så kort tid – både på video og livestreaming. Men det var en fantastisk oplevelse, som jeg er SÅ glad for ikke at være gået glip af.
Efter at have genset showet på tv, kan jeg kun sige, at det er 10 gange mere intenst at være med live, og derfor helt klart også anbefalingsværdigt. Så hvis jeg ikke i forvejen allerede var lettere Grand Prix fan, så blev jeg det i hvert fald nu.
Det hele var et rigtig godt set up af pressemøder, prøver og show. Der var ingen tid at spilde eller til at nå at kede sig i. Derfor brugte jeg også det meste af min søndag på bare at sove ud, for jeg fik ikke megen søvn i dagene forinden. Jeg havde nemlig svært ved at geare ned, når jeg kom hjem og mine tanker kørte i overload af ideer og fokus på den næste dags take. Men jeg nød det bestemt! Jeg så jo showet fra 3 vinkler. Første gang var til generalprøven på de første rækker foran scenen, anden gang fra pressebalkonen og den sidste gang i tv-genudsendelsen. Og så tænker man nok, at det må da blive lidt halvkedeligt i længden… men det var det altså bestemt ikke! Faktisk syntes jeg, at det var det mest vellykkede show i Dansk Melodi Grand Prix’s historie – altså lige bortset fra lyden på tv, som ikke var tiptop imellem sangene. Men scenografien og koreografien bag det hele høster virkelig ros herfra.

A little behind the scenes…

Velkommen til… behind the scenes!
(Foto af Johny Kristensen)

Som sagt lavede jeg en del interviews. Nogle var for mig mere personlige og mindeværdige end andre. Blandt andet overraskede Dennis Knudsen mig med at komplimentere mit hår og Ditte Marie var som en veninde, man havde kendt i årevis. Hun var simpelthen så sødt og smilende et menneske, og vi havde en rigtig god kemi, hvilket er lidt af en præstation i sig selv, når man aldrig har mødt dem, man skal interviewe før. Man har nemlig kun få minuter til at connecte og få et godt interview i hus. En kunst jeg selvfølgelig bliver bedre og bedre til, men ikke desto mindre en endnu større kunst på video og livestreaming end på pen og papir. Ditte Marie gik desværre ikke videre til finalen, men hun “vandt” dog ved prøverne med en vandflaske som trofæ, og jeg må indrømme at jeg stadig lytter til hendes nummer ‘Riot‘, som var sang #1.

Til gengæld vandt et andet af mine favoritnumre, nemlig Jonas Rasmussen med ‘Higher Ground‘ (sang #3), og ham fangede jeg heldigvis til et kort interview efter showet. Hvad man dog ikke ser under disse interviews er, at der gerne står en presse-event-manager ude i siden og viser, at nu skal man til at runde af. Det er derfor lidt et pres at nå sine spørgsmål, koncentrere sig om kommunikationen med dén man interviewer samtidig med at man signalerer til manageren, at man har forstået deres besked. Eftersom at bookmakerne havde vurderet Rasmussen som bedste bud på en vinder, så havde vi ikke haft held med at få et interview med ham under pressemødet forinden selve showet. For alle ville simpelthen snakke med ham allerede dér. Men vi nåede det dog til sidst, og det var lidt med en underlig æresfrygt fra min side, da det føltes som om han lige var trådt ud af et afsnit af ‘Vikings‘ – bortset fra at han altså ikke lige havde hovedet fyldt med blod osv. Men han var nu en ganske almindelig flink gut, der bare var overvældet over aftenens performance og vindertitel. Jeg er også ret sikker på, at han godt kan gå hele vejen til sejr ved det store Eurovision, og selvom jeg nok ikke bliver sendt til Portugal, så skal jeg helt sikkert sidde bænket hjemme i sofaen med vennerne og heppe på vores danske Rasmussen med sangen om den pacifistiske viking!
Jeg havde også fornøjelsen af hele to gange at interviewe Albin Fredy, som nåede hele vejen til finalen med nummeret ‘Music For The Road‘ (sang #10). Også her var der en god kemi, hvor vi blandt andet også nåede at snakke lidt om flødeboller. Det har faktisk resulteret i, at jeg har guffet lidt Spangsberg flødeboller sidenhen, så det havde en smittende effekt må man sige ;o)

Nogle dage forinden det hele, var jeg til en lukket Velkomstfest på Hornsleth Bar. Her mødte jeg Bryan Rice i forbindelse med at han optrådte for deltagerne, og jeg fandt ham utrolig overskudsagtig og helt nede på jorden. Men selvom vi nåede et bette interview, så håber jeg faktisk at jeg møder ham igen til endnu et interview her senere på året.

Under vores livestreaming på den røde løber fik jeg også lige thumps up fra Kirsten Siggaard, som syntes vældig godt om mit Grand Prix dress. Og når én af Dansk Grand Prix’ divaer synes det, så må man vel sige at være godkendt ha ha ;o)

Jeg nåede beklageligvis ikke Keld og Hilda Heick under vores livestreaming, meeen så fangede jeg dem heldigvis til et interview ved showets afterparty. De var præcis som på tv. Der var overhovedet intet filter der og det er nok første gang, at jeg oplever at nogen er 100%, som de er på skærmen.

De var nogle utroligt hjertevarme mennesker, og det føltes da også lidt sjovt, at jeg i forvejen (dagen forinden) havde interviewet deres datter, Annette Heick. Hilda kommenterede da også lige at jeg havde et skønt navn, da jeg præsenterede mig, og det kunne jeg jo kun give hende ret i ;o)

A & A with Q&A

Ak ja, anekdoterne er mange, men nu vil jeg holde for denne gang!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s